| Forum Home > Vjezbe > vjezbe s kettlebell-om | ||
|---|---|---|
|
Member Posts: 3 |
Zanima me možda vježbe koje se mogu raditi sa ketllbell-om i koju skupinu mišića pogađa pojedina vježba!? | |
| ||
|
Site Owner Posts: 171 |
Odgovor na ovo pitanje je malo pre dug da bi se pisao na forumu. Pogledaj ovu knjižicu, i ovu knjižicu sa vježbama. Funkcionalni trening s girjama (s nazivima vježbi na hrvatskom jeziku) možeš proučiti ovjde. Tu u biti imaš točno podijeljenje vježbe po mišićnim skupinama i njihov video prikaz. ALI, čučanj šipkom, mrtvo dizanje šipkom, vojnički potisak šipkom i otežana propadanja su kraljevi među vježbama za gradnju mišića. Ako ti je cilj samo graditi mišićnu masu onda se drži radije šipki i bučica. Ali, ako već duže vrijeme radiš samo sa šipkama i bučicama i sada želiš neki novi stimulans, okrenuti se malo i girjama i tako šokirajti mišiće na nov i neiskušan način je dobra ideja. Ali, ako ti je cilj izgradnja mišićne mase koju još uvijek nemaš drži se šipki i bučica. Isto tako, girje su sjajne za gradnju ramena, tetiva koljena i ruku. Ali za kvadricepse i listove te stražnju ložu sigurno imamo daleko bolje načine treninga od girja. Sve u svemu, kombinacija klasične opreme i girja je sjajan način povremene torture uspavane mišićne strukture.
| |
--
| ||
|
Member Posts: 3 |
hvala!! puno ste mi pomogli jer sam želio uvesti neke nove vježbe u program da malo prmijenim način treniranja,a i da isprobam nešto novo kad već ima priliku !! lijep pozdrav | |
--
| ||